We leven in woelige tijden. Er is veel gaande in de wereld en op de aarde. En ook in onszelf zijn vele verschuivingen gaande. Voor mijzelf is dat zeer voelbaar. Merk jij het ook? Al deze beweging is zeer goed verklaarbaar door wat er gaande is in de kosmos. Kosmische ontwikkelingen.

Alles is voortdurend in beweging. Dus ook het universum. Het is geen statisch geheel. Door al deze beweging zijn er een aantal kosmische ontwikkelingen gaande, die allemaal met elkaar samenhangen. Hieronder beschrijf ik er twee. Het is een wat technisch verhaal geworden, maar wel goed om er van op de hoogte te zijn, naar mijn mening. Onderaan het artikel geef ik tips om minder last te hebben van de effecten op ons lichaam van alle energetische veranderingen.

Van het IJzeren naar het Gouden tijdperk van het platonisch jaar.

De eerste kosmische ontwikkeling. De aarde draait op drie manieren. Allereerst natuurlijk om haar eigen as in 24 uur waardoor de dag en de nacht ontstaan. Ten tweede draait de aarde in twaalf maanden tijd om onze zon, waardoor de vier seizoenen ontstaan.

Daarnaast maakt de aarde ook een soort tolbeweging doordat de stand van de draaiingsas van de aarde geleidelijk verandert (precessie genaamd). De aardas maakt een cirkel en hier doet zij 25.920 jaar over. Gek genoeg wordt dat een platonisch jaar genoemd.

Bij de cyclus van de seizoenen vertegenwoordigen de lente en de zomer de lichte dagen en de herfst en de winter de donkere dagen. Een platonisch jaar kent een vergelijkbare cyclus. In de oude beschavingen werd een platonisch jaar ingedeeld in een Gouden, Zilveren, Bronzen en IJzeren tijdperk.  Het Bronzen en IJzeren tijdperk gelden hier als cycli van het donker (leven in onbewustheid, disharmonie en afgescheidenheid). Het Gouden en Zilveren tijdperk werden gezien als cycli van het Licht (leven in vol bewustzijn, harmonie en in eenheid).

Kosmische ontwikkelingen

De mensheid bevindt zich nu met de overgang van het Vissen naar het Aquarius tijdperk in de overgang van het IJzeren naar het Gouden tijdperk. Van het leven in het donker en de afgescheidenheid naar leven in het licht en in eenheid.

Door de fotonengordel

De tweede kosmische ontwikkeling. De aarde en ons zonnestelsel maakt deel uit van de Melkweg: een sterrenstelsel dat miljarden zonnestelsels herbergt. Door de draaiing van de Melkweg beweegt ons zonnestelsel op dit moment door een bepaald kosmisch energieveld: de zogenaamde fotonengordel. Ook wel de Gouden Nebula genoemd. Het is een groot gebied in het universum dat een zeer hoge trilling van energie bevat. Een foton is een elementair deeltje waaruit elektromagnetische straling is samengesteld. Licht is een vorm van elektromagnetische  straling. De fotonengordel is dus een zeer sterk energieveld van puur zuiver licht of elektromagnetische lichtenergie waar we als aarde doorheen schuiven.

Kosmische ontwikkelingen

De aarde is inmiddels de fotonengordel in geschoven

De aarde ging in 1987 voor het eerst de fotonengordel in en ze is er vanaf 2013 volledig in ondergedompeld. We maken als het ware een reis door deze fotonenlichtgordel. Deze duurt zo’n 2.000 jaar. Dit fenomeen doet zich iedere 11.000 jaar voor. De periode dat we ons niet in de fotonengordel bevinden wordt ook wel de “Galactische nacht” genoemd. De laatste keer dat we ons in de fotonengordel bevonden was ten tijde van Atlantis, dat bekend staat om een zeer hoge beschaving en vergevorderde (technologische) ontwikkeling. 

Gebombardeerd met licht

We worden als het ware gebombardeerd met lichtdeeltjes van zeer hoge trilling. De aarde en al haar bewoners worden letterlijk verlicht. Met grote veranderingen tot gevolg. Zowel in en op de aarde als in het menselijk lichaam en bewustzijn. Het innerlijk licht van de mens neemt toe. De sterk aanwezige elektromagnetische krachten van de fotonengordel helpen ons te ontwaken, te evolueren, te ascenderen.

Naar verwachting zal het intense licht van de fotonengordel onze pijnappelklier en ons DNA activeren, wat ons bewustzijn verruimt. De energie zal er voor zorgen dat alle levende wezens op aarde zich ontwikkelen naar een hogere staat van zijn. Vooral sensitieve mensen zullen de effecten van deze fotonengordel aan den lijve kunnen ondervinden.

De energie met hoge frequentie dringt ons lichaam binnen, dat tijd nodig heeft om zich aan de hogere trilling aan te passen. Dit kan gepaard gaan met spier- en gewrichtspijnen en hormonale schommelingen. Andere symptomen zijn: hoofdpijn, griepachtige symptomen, enorme gevoeligheid (voor alles en iedereen), braakneigingen, losse stoelgang, diarree, extreme vermoeidheid of juist overtollige energie, huilen zonder reden en een gevoel van emotionele kwetsbaarheid (door het loslaten van geblokkeerde energieën uit dit en vorige levens), opvliegers en overvloedig zweten ’s nachts en overdag, fibrillatie in de hartstreek en ademhalingsmoeilijkheden, geheugenverlies en alle geluid is opeens heel hard.

Het heeft geen zin om je tegen de symptomen te verzetten, want je kunt niet winnen van een energieveld met zo’n kracht. Weet dat je trillingsfrequentie wordt verhoogd en dat de ‘klachten’ overgaan.

Als je minder last wilt hebben van deze heftige veranderingen is het zaak goed voor je lichaam te zorgen:

  • Eet gezonde, lichte  voeding en zuiver je lichaam – Laat je lichaam ontgiften, streep alle ongezonde voeding uit je voedingspatroon, drink veel water, vermijdt stress en leer je diep te ontspannen. Bijvoorbeeld door het doen van een ontgiftingskuur, naar de sauna te gaan, ontspanningsmassage, etc.
  • Maak verbinding met de natuur
  • Zet je lichaam in beweging – Wandelen, fietsen, sporten, dansen … En maak contact met je lichaam, zodat je kunt intunen op wat het nodig heeft.
  • Blijf jezelf goed aarden. Om de nieuwe frequenties in je lichaam beter te kunnen opvangen is het belangrijk dat je goed geaard bent.
  • Eet gezonde voeding en zuiver je lichaam – Laat je lichaam ontgiften, streep alle ongezonde voeding uit je voedingspatroon, drink veel water, vermijdt stress en leer je diep te ontspannen. Bijvoorbeeld door het doen van een ontgiftingskuur, naar de sauna te gaan, ontspanningsmassage, ontspanningsoefeningen, etc.
  • Maak verbinding met de natuur
  • Zet je lichaam in beweging – Wandelen, fietsen, sporten, dansen … En maak contact met je lichaam, zodat je kunt intunen op wat het nodig heeft.
  • Blijf jezelf goed aarden. Om de nieuwe frequenties in je lichaam beter te kunnen opvangen is het belangrijk dat je goed geaard bent.

Wat daarnaast goed helpt is het ‘ontslakken’ van je energiesysteem. Alle oude energieën van patronen en conditioneringen vrijlaten waardoor je persoonlijke trilling wordt verhoogd.
Weet je hiervoor welkom in de praktijk voor een sessie energietherapie of bij een van de groepshealings.

In het volgende artikel het effect van de verhoging van de trilling op en van de aarde: de beweging van de derde naar de vijfde dimensie.

Wil je geen artikel missen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en verneem als eerste wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd.